Når vi som svampesamlere af og til finder flere svampe, end vi lige kan spise samme dag eller weekend, må vi gemme dem til senere brug. Det kan vi gøre på forskellig vis. Jeg foretrækker at tørre dem. Jeg har købt en frugt/svampe-tørremaskine der dækker mit personlige behov. Det er vigtigt at svampene bliver tørret ordentligt, altså tilstrækkeligt. Der må ikke være vand i dem efter tørringen. De skal føles som kartoffelchips, knække med en tydelig knæk-lyd og kunne pulveriseres til mel i en alm. køkken maskine. For nyligt købte jeg 2 glas tørrede Karl Johan’er på nettet. Da jeg fik dem hjem, var de bløde og var altså ikke ordentligt tørre. Hvad gør man så? Op i en ovnbakke med bagepapir i bunden.
Indstil ovnen til Varmluft på 40-50 grader og sørg for åben ovnluge/dør. Check dem en gang imellem, der kan gå mange timer. Endelig ikke for høj temperatur, så bliver de stegte og tager farve. Har du ikke en tørremaskine, kan du bruge din varmluftovn til at tørre dine svampe i. Metoden vil være beskrevet i ovnens brugs-vejledning. Knæk og Bræk
Arne Jakobsen