Nekrolog

Nekrolog:

Helmuth Andreasen er død

Mandag den 20. december 2021 fik lokalafdelingen kendskab til, at Helmuth var død. Meddelelsen kom som et chok, for så sent som den 24. november havde vi bestyrelsesmøde og julefrokost i Hejnsvig, hvor Helmuth var med, og han nød det hyggelige samvær, den gode mad og en lang aften med møde og julehygge. Ingen forestillede sig dengang, at det skulle blive sidste gang, vi var sammen, selv om han sagde, at sygdommen begrænsede hans muligheder for at deltage mange ting, bl.a. fordi han ikke længere kunne køre bil. Ved en tidligere julefrokost medbragte han en nyttig gave til alle i bestyrelsen: et fint lille kvadratisk stykke træarbejde hvor den ene side var delt op i en glasdækket sort og en hvid trekant til bestemmelse af svampenes sporefarve og den anden side et spejl til at undersøge svampens underside uden at behøve at plukke den.

Helmuth var med i bestyrelsen fra lokalafdelingens opstart i 2009. Han deltog i mange ture som turleder, hvor han tog godt imod alle, og hans venlige og imødekommende væsen fik mange til at melde sig ind i svampeforeningen. Som opfølgning på dette arbejde satte han hvervningen af nye medlemmer i system, og der er ingen tvivl om, at denne indsats hævede Æ Skurrehats medlemstal meget betydeligt. En anden ting, som Helmuth vil blive husket for er fremstillingen af de fine fluesvampe-skilte, som kan vise vej hvor der er indkørsel til et mødested for en tur eller et arrangement – et sted hvor hans fortid som selvstændig tømrer også afslørede sig, og de vil være i brug i mange år endnu.

Naturen havde stor betydning for Helmuth og han var naturbruger længe før det blev trendy, han plukkede havtorn og kveller, lavede kryddersnapse og fiskede fra sin sommerresidens ved Lillebælt. På en tur i Klelund kom han med bilen pakket med pavillon, borde og grej til at lave svampestuvning, og det gav stemning – og nye medlemmer. Helmuth var altid klar til at stille op uden at gøre et stort nummer ud af det, og efter en tur i Herborg Bakker husker en turleder at han foreslog, at stedet var værd at eftersøge for gul nøkketunge, der nu er fundet på stedet – han havde en god fornemmelse for både interessante og spiselige svampe.

Bestyrelsen siger tak for indsatsen i bestyrelsen – æret være Helmuths minde.

Bestyrelsen / TM