Bioblitz Marbæk Plantage

Bioblitz i Marbæk
Lørdag den 14. august 2021 kl. 10 – søndag den 15. august kl. 10.
Marbæk er et stort og varieret naturområde nord for Esbjerg. Det grænser mod nord op til Varde Å og mod vest til Vadehavet og området indgår derfor i Nationalpark Vadehavet. Naturarealerne veksler mellem plantage, hede-, overdrev, moser, enge og søer. Ca. 900 ha er kommunalt ejet. Læs mere om Marbæk i folderen her – se folder: https://www.fredninger.dk/wp-content/uploads/2016/11/Marbaek_Plantage.pdf.
Vi vil på 24 timer se, hvor mange arter vi kan finde og registrere i området. Der er frit slag til at boltre sig i det store område. Ved bioblitzen i juni 2020 blev der registreret 1004 arter. Selvom der allerede er registreret mange fine arter i området, er der stadig masser at udforske. I år ønsker vi at sætte fokus på svampe, laver, mosser, spindlere og insekter (natsommerfugle, biller, tæger, tovinger, årevingede m.fl.). Man behøver ikke at deltage i alle 24 timer – man bestemmer selv, hvor lang tid man har lyst til at være med.
De indsamlede data vil blive brugt i den videre forvaltning af Marbæk-området.
Basen under Bioblitzen er Myrthuegård, som er et Natur- og Kulturformidlingscenter http://myrthue.esbjergkommune.dk/myrthuegaard.aspx. Her er der gode forhold til at studere indsamlet materiale under stereolup eller mikroskop. Her er der også mulighed for gratis overnatning i hytter eller shelter (husk sovepose og lagen). Man er også velkommen til at overnatte fra fredag til lørdag. Der er gratis forplejning under hele Bioblitzen.
Arrangører: DN-Esbjerg, Esbjerg Naturplejeforening og Myrthuegård. Mødested: Myrthuegård, Myrtuevej 39, 6710 Esbjerg V.
Kontaktpersoner:
Carsten Mathiesen, cm@egonline.dk, tlf. nr. 28288836. Inge Nagstrup, ingenagstrup@gmail.com; tlf. nr. 21644401. Bodil Kristensen (Myrthuegård), bodk@esbjergkommune.dk; tlf. nr. 27741520.
Tilmelding: Af hensyn til bookning af hytter og forplejning, bedes man tilmelde sig senest den 4. august til én af ovenstående personer.