Det var en rigtig god eftermiddag, hvor vi fire svampejægere fik sagt dav til en masse mennesker, der også nød det gode vejr i Løvbakkerne. Området har både lidt bøgeskov, gammelt egekrat, velplejet hede og overdrev (ingen vokshatte denne gang) på dyrehavens lidt over 50 ha. Vi kom igennem den østligste halvdel, før det var tid at vende retur med kurvene til Naturrummet, hvor Arne sad klar.
Vi fik ikke bare lavet en liste med svampenavne. Der fulgte også de små historier med omsvampeliv, svampekarakterer m.m., der gør det lettere at huske, hvad man fandt og er øjenåbnere på ens næste svampetur. Og så er det nu altid en lettelse at blive mindet om, at ikke alle svampe lader sig artsbestemme lige her og nu.
Kresten Sneftrup, der leder Naturskolen, havde sørget for varmt vand til Arnes kaffe i ventetiden. Louise Berg Hansen fra Natur og Grønne Områder kom ind og hilste på og fik artslisten med hjem til brug for Kommunens overvågning af området, efter det er blevet hegnet ind til dådyr. Vi så deres veksler, fald og bid på nåle- og løvtræer, men hvordan dådyrene vil påvirke svampelivet er ikke til at sige endnu.
Hvis du bruger Løvbakkerne på dine svampeture så fortæl Arne Jakobsen om, hvad du finder.Brug https://svampeivestjylland.dk/sporg-eksperten/
Arne har kontakt til Kommunen.
Artsliste fra Æ Skurrehats tur i Løvbakke Dyrehave søndag den 9. november 2014
Art af Bægersvamp
Slank jordtunge
Gul bævresvamp
Bævretand
Håret lædersvamp
Blålig kødsporesvamp
Støvende kødporesvamp
Fyrrekorkhat
Hulstokket rørhat
Frost-sneglehat
Art af Sneglehat
Køllestokket tragthat
Tåge-tragthat
Okkergul grynhat
Art af honningsvamp
Nålebruskhat
Horngrå fladhat
Skær huesvamp
Rosa huesvamp
Art af huesvamp
Kugleknoldet fluesvamp
Gransvovlhat
Knippesvovlhat
Lerbrun tåreblad
Plettet flammehat
Cinnoberskællet slørhat
Almindelig muslingesvamp
Okkergul skørhat
Lille giftskørhat
Rødbrun mælkehat
Almindelig bruskbold