Category: Ad hoc-ture Foredrag ved Torben Gang Rasmussen

Foredrag ved Torben Gang Rasmussen


30. september 2013

Mandag den 30. september. Svampelivet i skovene. Foredrag ved Torben Gang Rasmussen.

Efteråret er svampetid, og du har måske oplevet at gå i skoven og nydt at kigge på mange forskellige arter af svampe i skovbunden – måske haft lyst til at prøve at smage på dem. Men vi ved at ”svampe er giftige”, selv om vi spiser champignoner og efterhånden også andre svampearter fra supermarkedets køledisk. Nu har du mulighed for sammen med svampekenderen Torben Gang Rasmussen at få en indføring i svampenes verden, så du også kan få lyst til at tilberede og nyde dem. Der gives eksempler på svampenes sære livsformer, mærkværdige frugtlegemer og deres betydning for skovens træer, buske og urter.

Efter foredraget ser vi på medbragte svampe, og du er velkommen til selv at medbringe svampe, som du gerne vil vide mere om – og medlemmer af svampeforeningen sørger for, at der er frisk indsamlede svampe at kigge på.

Torben Gang Rasmussen er forfatter til flere bøger om natur og svampe, bl.a. Guide til danske svampe og DANMARKS NATUR – Svampe. Desuden flere hefter fra Naturhistorisk Museum i Århus i serien Natur og Museum om giftige svampe, rørhatte og spisesvampe.

Mødested: Bundsbæk Møllegård
Tid: 19.00 – 21.30
Foredragsholder Torben Gang Rasmussen
Pris kr. 65 inkl. kaffe og kage

Yderligere oplysninger: Tage Madsen, tlf. 9737 1831
Arrangør: Æ Skurrehat i samarbejde med Folkeuniversitetet.

View full calendar