Spørg eksperten

Har du fundet svampe som du ikke kan bestemme ved hjælp af svampebøger eller Svampeatlas, er du velkommen til at kontakte vor lokale svampeekspert Arne Jakobsen på mailadressen: Svamp@kundemail.dk

Hvis du dokumenterer ved hjælp af fotografier skal de helst være taget i felten uden anvendelse af blitz. Svampen skal fotograferes fra flere vinkler, så såvel hat, stok og lameller eller rør tydeligt vises. Sørg for at stokken er hel og ikke blot skåret over, så roden med evt. knold/og eller skede fremgår af billederne. Tag også billeder af evt. omgivne træer hvis du ikke kender dem og kan oplyse navnet på dem, samt beskriv fundstedet så præcist som du kan : have, skov (hvilken slags?), mark, eng, park etc. Kan du ligeledes oplyse noget om hvilken slags jordbund den har vokset på: sand, muld, førne, ler etc. letter det også identifikationen af svampen. Dato og lokalitet skal ligeledes oplyses.

Har du bestemt svampen og mener, der er tale om en sjælden art, kan du tørre svampen og sende den sammen med ovenstående oplysninger samt din mailadresse til:

Arne Jakobsen, Aaparken 10 st. Dør 1, 7400 Herning